onsdag 6. mars 2013

Nytt besøk i Dubai

Etter å ha bodd i Dubai i 10 måneder var det klart for en ny inspeksjon hjemmefra. Tidlig en torsdag morgen hentet jeg min kjære mor og far på flyplassen, og etter en langt natts reise var det naturlig å legge inn litt kaffe på første stoppested.


Første dagen var planlagt for å gi et variert inntrykk av Dubai, og da er Dragon Mart en bra start. Dette er et kjøpesenter på 1,2 kilometer som har 3950 butikker fordelt på 150 000 kvadratmeter. Dette er det største handelssenteret for kinesiske varer utenfor Kina! Det er ingen tvil om at kvantitet kommer før kvalitet på dette stedet.


Videre gikk turen til Auto Market. Dette er en stor samling av bilbutikker, og utvalget er enormt. Her kan du kjøpe bilder du ellers bare ser på film, samt en del du aldri har sett i det hele tatt.Et annet naturlig stoppested på ruten er Dubai Mall - verdens største kjøpesenter. Her er det riktig nok bare 1200 butikker, men forholdet mellom kvalitet og kvantitet er ganske annerledes enn på Dragon Mart.
I Dubai er det et rikholdig utvalg av restauranter, og man kan få mat fra de fleste steder i verden. Heldigvis er hygienen på topp, så man kan trygt boltre seg i eksotiske smaker. En mixed grill på en arabisk restaurant er helt utmerket!


Men når det gjelder kulinariske opplevelser er det ikke noe som overgår en fredagsbrunch på Madinat Jumeirah. Her kan man få et bord i svært eksotiske omgivelser, og utvalget i mat og drikke er enormt. Man har 3,5 timer til rådighet, men man rekker dessverre bare over en liten del av det fantastiske utvalget.

Om man ikke har fått i seg nok drikke i løpet av brunchen så er det bare å fortsette i baren etterpå. Da kan man sitte og nyte synet av solen som går ned bak Atlantis-hotellet ytterst på palmen mens man nyter sin GT.Etter å ha syndet grovt med både svinekjøtt og alkohol var det på sin plass å avlegge Sheikh Zayed Mosque et besøk. Menn kan stort sett gå rundt som de vil, men kvinner må selvsagt ta på seg anstendige plagg, og har du ikke det så får du det delt ut i døren.
Moskeen byr også på mange fotografiske muligheter, og disse må selvsagt benyttes. Selv toalettet er verdt et bilde!
En annen kulinarisk opplevelse man bør få med seg i Dubai er Ravi. Dette er en pakistansk restaurant av det heller enkle slaget, men maten er upåklagelig. Her kan du få hva du enn vil, bare du vil ha kylling eller lam. Prisene er svært hyggelige, og for 30 kroner blir du god og mett.Kjøkkenet er åpent ut mot gaten, og om du vil se dette er det en fordel å gjøre det etter at du har spist.


Bursdagsfeiring ble det også, og da ble Meat Company valgt som et passende sted. Ikke overraskende er det kjøtt som gjelder her, og heldigvis er det et hotell i tilknytning til restauranten så man kan få ordentlig drikke til maten. De fleste som jobber her er afrikanere, og de vet hvordan man skal markere en bursdag på ordentlig vis.
Etter maten fortsatte kvelden i baren i verdens høyeste bygning. Burj Khalifa er 830 meter høy, og bare ligger i 122. etasje. Utsikten kan man ikke klage på, ei heller drinkene.
Litt sør for down town Dubai ligger Dubai Marina. Dette er forholdsvis nye bygninger, og her ligger skyskraperne tett. Skyline her er mer imponerende enn den er langs Sheikh Zayed Road, og en rusletur langs The Walk kan anbefales. Det er her araberne er ute og ragger med de fete bilene!


Det er flott å se Dubai Marina på dagtid, men når kvelden kommer blir det enda flottere. Høye bygninger med lys og litt vann mellom dem er en utmerket kombinasjon!


Det ble mange opplevelsesrike dager i Dubai, og hjemreisen til vinter-Norge var ikke populær. Det ble allerede lagt inn bestilling på en ny tur til høsten!

1 kommentar:

Domi sa...

My number 1 in Ravi: butter chicken & butter naan...
Let me know if you will be going there for lunch before summer. Domi