lørdag 5. november 2011

Trenger man kompaktkamera?

De fleste fotografer som ønsker å ta bilder av høy kvalitet velger i dag et speilreflekskamera. Her får man en stor sensor og god optikk, men man får også et relativt stort og tungt kamera. Dette fører med seg en del begrensninger, og noen ganger er det rett og slett så upraktisk å drasse med seg kameraet at man lar det ligge hjemme. Problemet med det er at man går glipp av mange gode bilder, og det er her et kompaktkamera virkelig kommer til sin rett. Du tar alltid bedre bilder med det kameraet du har med deg enn med det som ligger igjen hjemme!

På båttur
Om man skal ut i en liten gummibåt er det ikke fristende å ta med et dyrt speilreflekskamera, men å stikke kompaktkameraet i lommen er noe de fleste synes går greit.


På flytur
Får du vindusplass på flyet vil du se det dukker opp mange spennende motiver underveis, og har du kompaktkameraet klart kan du få mange fine bilder.


På joggetur
Å dra et speilreflekskamera med på joggetur er det ikke mange som gjør, men et å putte et kompaktkamera i lommen går faktisk helt fint. Prøv selv!


Når motiver plutselig dukker opp
Gode motiver kan dukke opp når som helst, og da gjelder det å ha med et kamera for å fange dem. Heldigvis puttet du kompaktkameraet i lommen før du gikk ut og det sparte deg for mange ergrelser i etterkant!


Men kan bildene bli noe bra, da?
Ja, helt klart. Min påstand er at fotografen er mye viktigere enn kameraet. Det har blitt tatt mange fantastiske bilder med kameraer som i dag står på museum, og det teknologiske vidunderet du får plass til i lommen er mer enn bra nok til å ta gode bilder du vil være stolt over å ha på veggen. Bare husk å ha det klart!

Ingen kommentarer: