lørdag 26. mai 2012

Audi R8 V10 Supercar Thrill Driving Experience

Som de fleste vet er jeg en mann som trives best med høye biffer og lave biler, så etter en bedre filet på Texas Roadhouse med Ingvard i går var det nå på tide å teste en Audi R8 på bane sammen med Hårek. For de uinnvidde er dette en bil med et svært sportslig utseende som har drøyt 500 hester og gjør 0-100km/t på rundt 4 sekunder.


Det hele begynte pent og pyntelig med en video som skulle lære oss litt om å kjøre på bane. Her ble ting som sittestilling og sporvalg forklart, og selvsagt ble ikke sikkerheten glemt heller. Når denne seansen var over ble vi kjørt i buss bort til depotet.

Her sto det linet opp et par Audi TT, og ikke minst de høyt etterlengtede Audi R8. Vi ble plassert i TT-ene først og kjørte noen runder rundt banen med disse slik at vi fikk en myk start. Disse bilene hadde omtrent 200hk, men det var gøy lell.Etter at disse rundene var tilbakelagt var det klart for å skride inn i en R8 og nyte vibrasjonene fra en ivrig V10-motor. Om ikke gliset var på plass allerede så kom det ihvertfall frem da!
Det var gøy med en TT, men denne bilen var noe helt annet. Å komme ut på langstrekket, trykke gassen i bånn og se speedometeret nå 235km/t var en stor opplevelse! Vel... Greit. Jeg turde ikke å se på speedometeret da, men instruktøren fortalte meg det etterpå.Tre runder rundt banen gikk alt for fort, og det tok ikke lang tid før neste tur til Autodrome ble begynt planlagt.Etter denne opplevelsen vurderer jeg nesten å slutte å kalle en R8 for "rotte". Nesten.

3 kommentarer:

Unknown sa...

RÅTT! Det må settes at tid til denne opplevelsen når meg og Are kommer på besøk. Are, det er bare å bå fylle sparegrisen med en gang!

Harald sa...

Er det lov å spørre hva galskapen koster? og om det kan skvises inn en familiemanns heller sparsomme bruke-på-tull-budsjett? Tror nemlig dette må vurderes som tverrfaglig påfyll påfirmaturen i høst. (hvis svaret er at dette koster latterlig mye, så lyg prisen nedover, og send meg sannheten på mail. Min kone leser nemlig bloggen. )

Fredrik sa...

Hei Harald R. Prisen er omtrent det samme som det koster for en hjemmesydd kjole, underkjole og vendbar kyse. (PS! Sender deg en email).