søndag 13. mai 2012

Rundtur i Deira

Etter nesten tre uker i Dubai var det nå på høy tid å ta med kamera ut på jakt etter gode motiver. Jeg bestemte meg for å dra til Deira som er en eldre bydel av Dubai.

Jeg tok en drosje fra hotellet til Bur Dubai Abra Station. Abra er en type båt som krysser Dubai Creek hele tiden. Man går ombord, betaler 1 Dihram (ca. 1,60 norske kroner), og båten går så snart den er full. Overfarten tar omtrent 5 minutter, og det er en hel flåte av Abra-er i drift.


Båten er et billig og interessant fremkomstmiddel, og den blir brukt av både turister og fastboende.


Når man kommer i land på nordsiden av elven er det kort vei til kryddermarkedet. Dette stedet er en opplevelse både for øyne og nese! Innpåslitne selgere kan være en plage for en sindig nordmann, men man lærer seg fort til å ignorere dem. Skjønt om man vil ha det litt moro så er det bare å si at man er fra Norge så begynner de å ramse opp de norske glosene de har pugget! "God dag, god dag. Hvordan har du det?".Ikke langt fra kryddermarkedet ligger Dubais eldste skole: Al-Ahmadiya School. Ikke akkurat den største turistattraksjonen i Dubai, men verdt en titt om man er i området.


Så var det tid for å ta turen gjennom et av de stedene som Dubai er aller mest kjent for: Deira Gold Souq. Her ligger gullsmedene på rekke og rad, og dem som har greie på det sier at prisene er lave og utvalget høyt. Gullpriser er jeg ikke oppdatert på, men at utvalget er enormt er det ingen tvil om.I sidegatene fra gullmarkedet finner man ymse andre utsalgssteder, og tekstiler i alle farger og fasonger er utbredt. 


Jeg så ikke noe termometer underveis, men basert på erfaringer fra de siste ukene så tipper jeg temperaturen lå på omtrent 40 grader. For en nordmann begynner dette å bli litt drøyt, men selv fastboende må ta seg en pust i bakken.Etter en spennende spasertur gjennom et par markeder var det på tide å dra hjemover. Jeg kunne også fått med meg både parfyme- og juggelmarked, men på dette tidspunktet var jeg mer klar for å sikre væskebalansen i hotellets Beach Bar. Deiras mange markeder er absolutt verdt et besøk, og jeg regner med det blir flere turer hit etterhvert.


1 kommentar:

Ivo sa...

Very nice pictures and description, well Mr. Google helped me with the translation, but anyway I like it… :-) The area really looks interesting and deserves more photo visits… ;-)