søndag 20. mai 2012

Abu Dhabi

Etter over tre uker i Duabi var det på tide å besøke et av de andre emiratene, og med Hårek som sjåfør gikk turen til Abu Dhabi. Vi parkerte på et handlesenter, og etter en rask lunch tok vi drosje til Heritage Village. Dette er en utstilling av tradisjonell arabisk kultur, men føltes like autentisk som en same-leir på Torgalmenningen i Bergen. Men jeg fikk ihvertfall sett en dromedar!


Turen gikk videre til Iranian Market, men der var kun noen blomsterbutikker åpne. De andre selgerne hadde vett nok til å holde stengt når temperaturen var 43 grader.

I stedet dro vi videre til Sheikh Zayed Grand Mosque. Denne imponerende moskeen er den største i De Forente Arabiske Emirater, og 40 000 mennesker kan få plass inne i den. Utrustet med mitt nye Nikon D800 var nok dette stedet like nært paradis for meg som for muslimene, men litt for mange varmegrader gjorde sitt til at besøket ikke ble så langvarig. Men hit kommer jeg til å reise igjen!

Kort oppsummert var ikke Abu Dhabi en veldig spennende by, og bortsett fra moskeen var det ikke så mye å se. Vel, Ferrari World ligger like utenfor byen, så jeg kommer nok tilbake.6 kommentarer:

Are sa...

Flotte Bilder! Og bare for å være pirkete - heter det ikke "et av de andre emirtatene" og ikke "en av de andre emiratene"? Tenkte det kunne være greit å ha kontroll på nå som du faktisk befinner deg i, ja nettopp, et emirat :-)

Fredrik sa...

Så om det ikke heter "et av de andre emiratene" og ikke "en av de andre emiratene", hva heter det da?

Are sa...

Morsom...

Ivo sa...

Beautiful pictures! Nice place for testing the D800... :)

Unknown sa...

Mye bra bilder her, og jeg er spent på å se flere bilder tatt med D800. Må vel oppgradere jeg også snart :)

Harald sa...

Are:
http://en.wikipedia.org/wiki/Muphry's_law

(legg merke til at det ikke er vår gamle venn Murphy men en slektning)