onsdag 13. juni 2012

Desert Safari

Nå har Aibel's site team i Dubai begynt å vokse, og når det i tillegg kom en større delegasjon med gode kolleger på besøk så passet det bra med en team building. Denne måtte selvsagt ha et lokalt preg, og valget falt da på en Desert Safari.

Vi ble hentet på hotellet av to stk. Toyota Landcruicer, og turen bar så ut i ørkenen. Denne bilen troner øverst på mange lister over de beste ørken-bilene, og etter å ha forsert et større antall sanddyner så var det bare å konstatere at fremkommeligheten var upåklagelig.Dette var første gang jeg har sett ordentlig ørken, og det skuffet ikke. Mønsteret av sanddyner var like flott som jeg hadde forestilt meg, og kameraet ble flittig brukt.
Det var et lite utvalg av dyr som levde der, og av disse var antilopen det mest fascinerende. Den arabiske varianten er helt hvit, i motsetning til den afrikanske som er gråbrun. Dessverre var de ikke særlig villige til å posere for fotografen, så når vi stoppet opp for å se så luntet de rolig avgårde.


Etter en svært festlig kjøretur opp og ned sanddyner var det klart for å fortsette ferden på et av de få fremkomstmidler som overgår en Landcruicer i fremkommelighet: Kamel. Min barnelærdom tilsa imidlertid at det var en dromedar, men jeg lot være å krangle med lokalbefolkningen om dette.
Når solen nærmet seg horisonten kom vi frem til en camp hvor resten av kvelden skulle tilbringes. Har ble det først servert champagne og lokale appetizers mens vi makelig lå på puter og pledd på bakken. Etterhvert satte vi oss til bords, og vi fikk så servert et større utvalg lokale retter.
Underholdning var det også, og det var selvsagt av den lokale sorten. Det var tydelig at denne damen ikke hadde spist like mye til middag som oss andre.


Ut på kvelden satte vi oss igjen tilrette i bilene og ble kjørt tilbake til hotellet. Det kommer vel neppe som noen overraskelse på leseren av denne bloggen at alle var enige om at det hadde være en fin tur.

1 kommentar:

Aud R. sa...

Veldig fine bilder! Ser ut som det går greit med deg..