tirsdag 17. juli 2012

Mumbai

I forbindelse med verifikasjon av en underleverandør ble kursen satt mot Mumbai. Tidsplanen ble lagt slik at det ble tid til en ettermiddag med sightseeing, og ikke overraskende ble det en opplevelsesrik ettermiddag.

Antall innbyggere i byen er usikkert, men tallet ligger rundt 15 millioner. En god del av disse hadde luftige boliger sentralt beliggende i forhold til flyplassen, men hvor ofte de faktisk er ute og flyr er uvisst.


Etter å satt bagasjen på rommet fant vi en taxi som kunne transportere oss rundt i byen. Det var heldigvis søndag, og derfor ikke så mye trafikk. Dette var riktignok i følge den lokale sjåføren - vi nordboere syntes det var mer enn nok trafikk, og respekten for eventuelle trafikkregler var særs liten.


Et populært fremkomstmiddel var auto-rickshaw, som best kan beskrives som en trehjuls moped med tak. Sikkerheten var ikke i høysetet, men farten var uansett ikke stor.Målet for turen var "Gateway of India". Dette 26 meter høye bygget ble reist i 1911 for å ønske den engelske kongen og dronningen velkommen, og er i dag den mest kjente turistattraksjonen i Mumbai.


Like ved monumentet ligger det kjente hotellet "Taj Mahal Palace". Hotellet er nok mest kjent for terrorangepet i 2008 der over 160 mennesker ble drept. 


Man blir fort mett av slike attraksjoner, og det var mer spennende å rusle rundt i omkringliggende gater.

På vei tilbake til hotellet stoppet vi for å rusle litt langs promenade. Dette var tydelig et populært sted å tilbringe en søndag ettermiddag, men når regnet plutselig kom var trærne langs promenaden gode å ha.


Det korte besøket i India var opplevelsesrikt, men drosjeturen mellom turistattraksjonene var langt mer interessant enn gamle monumenter.


Ingen kommentarer: