lørdag 28. juli 2012

Sheikh Zayed Road

Selv etter å ha bodd i Dubai i tre måneder har det blitt lite fotografering her. Varmen må ta det meste av skylden for det, men i går trosset jeg 45 grader og Ramadan (ikke lov å drikke ute...) og ruslet litt gatelangs i nærområdet. Gaten jeg ruslet langs heter Sheikh Zayed Road, og er oppkalt etter Zayed bin Sultan Al Nahyan. Har er De Forente Arabiske Emiraters svar på Harald Hårfagre, og i 1971 samlet han syv selvstendige emirater til det som i dag er UAE. Veien går i grove trekk fra Dubai til Abu Dhabi, og den har flere steder 14 felt.


Veien går midt gjennom Dubai, og langs begge sider finnes skyskrapere i alle fasonger og utforminger. Flere av bygningene har glassfasader, og det gir oss fotografer en gyllen mulighet til å ta bilde av bygninger på begge sider av veien samtidig!


Parallelt med Sheikh Zayed Road går Dubai Metro. Denne ble tatt i bruk i september 2009, og er i følge Guinness World Records den lengste full-automatiserte metro i verden. (Det virker som om verdensrekorder er motivasjonen bak de fleste byggeprosjekter i denne byen). Stasjonene har et fascinerende design, og vil nok bli inkludert i mange fremtidige bilder på denne bloggen.


Metroen frakter ca. 15 millioner personer hvert år. Her er én av dem.


Som regel er det såpass mye sand i luften at det ser ut som dis, men når jeg var ute var det heldigvis ganske klart. Det var til og med et par skyer på himmelen, og det gjør seg alltid godt på bilder!


Ingen kommentarer: