tirsdag 16. april 2013

Ingen ting er som påsketur!

Da var årets påske vel overstått. De fleste har nok gjort seg ferdig med denne høytiden for lengst, men for noen av oss så ble den i år strukket litt lengre enn vanlig. Den ble en begivenhetsrik påske, og fra Dubai gikk turen direkte til München. Som seg hør og bør foregikk dette i standsmessige former, i en ny Airbus A380.


Vel fremme i München tok det ikke lang tid før vi befant oss på et brygghus. Her ble det inntatt nok alkohol og svinekjøtt til å kompensere for et lengre opphold i Midtøsten.


Første dag av Ferien leiet vi en BMW 530d og cruiste rundt i sørlige Tyskland. Ett av målene med turen var Schloss Neuschwanstein, et imponerende slott som ble bygget på slutten av 1800-tallet.Videre gikk turen med tog til Salzburg. Dette var en trivelig by, og at Mozart en gang ble født her gikk ikke upåaktet hen. Været var ganske surt og guffent, og for en aspirerende araber ble det i kaldeste laget. Heldigvis var det gode muligheter for å innta både kakao og apfelstrudel på koselige kafeerØsterrike har varierte tradisjoner, og de går ikke av veien for å introdusere disse til besøkende.


Etter noen fine dager i Tyskland og Østerrike gikk turen tilbake til Norge, og etter å ha pakket ut var det bare å pakke sammen igjen og sette kursen mot Bømlo. Der hadde Cecilie invitert på besøk i rorbuen, og slikt takker man ikke nei til.
Ut på ettermiddagen kom Nils innom, og noe betenkte ble vi med ham på båttur. Kursen ble satt ut mot åpen sjø, og den vakre solnedgangen ble motiv for mange bilder.Resten av påsken ble brukt til å slappe av så godt jeg kunne, og til slutt var det på tide å returnere til Dubai igjen. Her var temperaturen for lengst passert en varm, norsk sommerdag, og det tidlig i april. Jeg tror ikke Snåsamannen er den eneste som kan spå at det blir en varm sommer her.


Ingen kommentarer: