mandag 18. februar 2013

Ymse løft

Det er mange som tror at å være utestasjonert i Dubai kun dreier seg om lave biler og høye biffer, men faktum er at vi også bruker mye tid på å se på andre som jobber. Sistnevnte aktivitet har vært bedrevet en hel del den siste tiden i forbindelse med ymse løft.

13. februar begynte vi omsider å stable unit-er i høyden. Da var det tid for å sette den første søyle-uniten oppå en av pontong-unitene. Det var riktig nok bare en sjettedel av en søyle som ble løftet, men det var en milepæl like vel.

Området hvor alle unitene fabrikeres begynner å bli fullt, så søyle-uniten måtte løftes over andre uniter på vei mot endelig destinasjon.
Løftet gikk veldig fint, og posisjoneringen var det ingen ting å si på.


18. februar var det tid for å løfte en ny top side unit ut på bargen hvor top side sammenstilles. Det har vært gjort en del slike løft nå, men varierende gjennomførelse.

Uniten ble kjørt fra grand assembly area, hvor den har blitt bygget, til vannkanten. Her lå flytekranen klar til å ta tak i den.Det er selvsagt viktig å diskutere jobben skikkelig, og i dag var intet unntak. Her står Rajesh og forklarer Petter hva som skal skje, mens Ingvar lytter interessert.


Ombord på bargen ble det klargjort for å ta imot uniten. Supportene var satt på plass, trekiler blir brukt for å få lik høyde på alle punktene.Løftet gikk fint, og top siden ser nå enda litt mer ut som en plattform.


Ingen kommentarer: